canarische eilanden tenerife

Seniorenreis Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan. De eilanden liggen ten westen van Marokko, maar horen officieel bij Spanje. Omdat de eilanden in het zuiden liggen, is het klimaat hier erg goed. U kunt hier in de zomer een heerlijke seniorenreis Canarische Eilanden boeken, maar in de winter zeker ook. Veel senioren kiezen ervoor om het koude Nederland achter zich te laten in de winter en lekker te overwinteren op een van de Canarische Eilanden.

Bekijk de reisaanbieders voor de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden op een rijtje

De eilandengroep Canarische Eilanden bestaat uit diverse eilanden. Sommige eilanden zijn wat groter, andere eilanden zijn wat kleiner. De meeste mensen die een seniorenreis Canarische Eilanden boeken, bezoeken een van de grotere eilanden. Dit zijn Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote en La Palma. Het grootste eiland is Tenerife.

U kunt er ook voor kiezen een van de minder bekende eilanden te bezoeken tijdens uw vakantie. Houd er wel rekening mee dat deze eilanden minder toeristisch zijn dan bijvoorbeeld Gran Canaria en Tenerife. U vindt hier dan ook minder hotels, restaurants en andere voorzieningen voor toeristen. Toch kan een vakantie op een klein eiland ook zeker heerlijk zijn.

Een ontspannen of actieve vakantie op de Canarische Eilanden

U kiest helemaal zelf hoe u uw vakantie op de Canarische Eilanden vorm wil geven. Zo kunt u een ontspannen vakantie organiseren waarbij u de hele dag op het strand doorbrengt, maar kunt u ook een actieve vakantie boeken. Op de Canarische Eilanden kunt u bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen. In de zomer is dit wat warm, maar in het voorjaar en in het najaar zijn de temperaturen zeer aangenaam voor een actieve vakantie.

Overigens kunt u in het najaar ook prima een zonvakantie boeken op de Canarische Eilanden, want écht winters is het hier nooit. De temperaturen zijn eigenlijk altijd goed op de diverse Canarische Eilanden.