cochem rijnreis

Rijnreis voor senioren

De Rijn loopt niet alleen door Nederland, maar onder andere ook door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Wilt u deze lange rivier een keer uitvoerig verkennen? Kies dan een Rijnreis, waarbij u over een deel van de rivier vaart of zelfs de gehele rivier volgt.

De Rijn: de langste rivier van Europa

De Rijn is de langste rivier van Europa. De rivier start in de Alpen en mondt uit in de Noordzee. De totale lengte van de rivier is 1233 kilometer. Het grootste deel van de rivier ligt in Duitsland: maar liefst 800 kilometer van de totale 1233 kilometer is in dit land te vinden. Verder stroomt de Rijn door Nederland, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk en Frankrijk. Het stroomgebied van de Rijn is maar liefst 185.000 vierkante kilometer. U kunt dit dan ook zeker een indrukwekkende rivier noemen.

Interesse in een Rijnreis? Vergelijk de verschillende aanbieders!

De Rijn verkennen tijdens een Rijnreis

U heeft de Rijn in Nederland ongetwijfeld al wel eens gezien, maar weet niet hoe deze rivier door Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk en Frankrijk stroomt. Wilt u de rivier ook in deze landen volgen? Dan kunt u kiezen voor een Rijnreis.

rijncruise

Tijdens een rijncruise meert u aan in verschillende dorpjes in Duitsland, zoals in Cochem. Overal krijgt u de tijd om de dorpjes te ontdekken.

Tijdens een Rijnreis vaart u met de boot over een deel van de Rijn of volgt u zelfs de gehele rivier, in de zes landen waar de rivier doorheen stroomt. Natuurlijk zit u niet alleen maar op de boot, maar gaat u ook regelmatig aan land om de omgeving rond de rivier te verkennen. Hier kunt u heerlijk wandelen, maar ook fietsen en ontspannen in de natuur.

Aan het einde van uw Rijnreis voor senioren heeft u een groot deel van de rivier gezien. U bent in meerdere landen geweest, waar u de directe omgeving van de Rijn verkend heeft. U heeft niet alleen een duidelijk beeld gekregen van de langste rivier van Europa, maar u heeft bovendien een op en top ontspannen vakantie in de natuur gehad.

dorpje aan de rijn