wandelreizen voor senioren

Wandelreizen voor senioren

Wandelen is niet alleen gezond, maar ook goed voor de ontspanning. Door een wandeling te maken in een prachtig natuurgebied, kunt u heerlijk tot rust komen. En aan het einde van de wandeling voelt u zich hartstikke goed, want wandelen is absoluut positief voor uw gezondheid.

Vindt u het zo fijn om te wandelen, dat u het liefst een complete vakantie om deze hobby heen plant? Dan boekt u een wandelreis voor senioren. U kunt zelf een wandelreis organiseren, maar u kunt ook een complete wandelreis boeken. Meer hierover, leest u op deze pagina.

Bekijk de aanbieders voor een wandelreis

Zelf samenstellen of een complete wandelreis boeken?

Organiseert u zelf een wandelreis, dan bepaalt u zelf waar u wil wandelen en welke routes u in deze omgeving wil volgen. Ook regelt u zelf het vervoer voor uw wandelreis. Als u naar een ander wandelgebied wil reizen, moet u zelf een auto, bus of ander vervoersmiddel regelen.

Boekt u een complete wandelreis, dan hoeft u zelf niets te regelen. De wandelroutes zijn al uitgestippeld en ook het vervoer van wandelgebied naar wandelgebied is geregeld. Ook reist u niet alleen, maar samen met andere senioren. Dit maakt het wandelen nog gezelliger.

Leuke bestemmingen voor uw wandelreis

U kunt Nederland al wandelend verkennen, maar u kunt ook een wandelreis in het buitenland boeken. Heeft u al meer voldoende van eigen land gezien en gaat u liever wandelen in het buitenland? Dan zijn er vele leuke wandelreizen voor senioren die u kunt boeken. Hieronder zetten we enkele mogelijke bestemmingen voor uw wandelreis op een rijtje.

Een wandelreis in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een natuurgebied dat in het zuidwesten van Frankrijk ligt. Het natuurgebied bestaat uit bossen en bergen en is een prachtige bestemming voor een onvergetelijke wandelvakantie.

tirol bergen

Een wandelreis in Tirol

Tirol is niet alleen een bekend wintersportgebied, maar ook een populaire omgeving voor wandelreizen voor senioren. Ook hier kunt u door bossen en over bergen wandelen, in prachtige natuurgebieden.

wandelen op madeira

Een wandelvakantie in Madeira

Madeira is een groen eiland, dat officieel bij Portugal hoort. Op het eiland vindt u prachtige natuurgebieden, die u tijdens uw vakantie al wandelend verkend. Ook gaat er een gids mee tijdens de wandeling, die u alles kan vertellen over het eiland en de natuur van Madeira.