noorwegen

Seniorenreis Noorwegen

Bent u iemand die graag zijn of haar vakantie doorbrengt in een prachtige, ongerepte omgeving die nog lang niet al haar geheimen heeft prijsgegeven? Heeft u er altijd al van gedroomd om een cruise te maken doorheen één van 's werelds meest prachtige regio's? In al deze verschillende gevallen is een seniorenreis Noorwegen het overwegen meer dan waard.

Bekijk alle aanbieders met reizen voor senioren naar Noorwegen

Oslo, Noorse fjorden en de Lofoten

Ondanks het feit dat er in Noorwegen enkele zeer aantrekkelijke steden zijn terug te vinden is het zo dat het merendeel van de reizigers, dus ook de senioren, er voor kiezen om dit land te bezoeken omwille van haar betoverende natuurpracht. Met name de Noorse fjorden staan dan ook bekend als één van de mooiste natuurgebieden die Europa te bieden heeft.

Oslo

Oslo vormt voor heel wat mensen de eerste kennismaking met het prachtige Noorwegen. De Noorse hoofdstad huisvest enkele bijzondere bezienswaardigheden die zeker het ontdekken waard zijn. Zo ontdekt u er het bekende ‘Vigelandpark’ en ‘Frognerpark’, maar kunt u er ook het Vikingskipshuset bezoeken evenals het Akershus. Deze laatste is een imposant fort welke is gelegen aan het water en vroeger dienst heeft gedaan als gevangenis.

Noorse Fjorden

De Noorse fjorden vormen een werkelijk prachtig natuurlandschap waarvan u de schoonheid nooit meer zal vergeten. Een aantal van ’s werelds grootste koraalriffen zijn in de Noorse fjorden terug te vinden. Bovendien maakt u er (bijvoorbeeld tijdens een cruise) kennis met duizenden verschillende soorten dieren. Het gaat hierbij niet alleen om dolfijnen, maar ook om walvissen evenals haaien. Rondom de fjorden zijn vele prachtige gletsjers, meren en watervallen terug te vinden die de natuurpracht van de regio nog even extra in de verf zetten.

De Lofoten

De Lofoten vormen een ongelofelijk populair gebied voor het boeken van een seniorenreis. De Lofoten zijn eigenlijk een eilandengroep welke voor de Westkust van Noorwegen is gelegen. De Lofoten worden algemeen beschouwd als één van de mooiste gebieden van het land en dat wil wat zeggen. Een vakantie naar de Lofoten kan zowel tijdens de zomer als in de winter een magisch karakter hebben. U dient er wel rekening mee te houden dat de temperaturen op de Lofoten in de winter niet zelden tot 20 graden onder 0 kan zakken. Hoe dan ook, een vakantie naar de Lofoten boeken is ongetwijfeld een “once in a lifetime experience”!

Uw seniorenreis naar Noorwegen

U kunt volledig zelf bepalen hoe uw ideale seniorenvakantie Noorwegen er precies uit zal komen te zien. Zo kunt u opteren voor een citytrip naar Oslo, maar is het ook mogelijk om de bijzondere Noorse natuur in te trekken. Er worden naar Noorwegen tal van verschillende soorten seniorenvakanties aangeboden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met de auto het land te doorkruisen, maar u kunt ook kiezen voor een cruise. Met name een cruise doorheen de prachtige Noorse fjorden is een belevenis die u nooit meer zult vergeten. Niet alleen, maar samen met andere senioren een reis boeken naar het prachtige Noorwegen? Op deze manier haalt u zomaar nog meer uit uw vakantie naar dit prachtige land!