cinque terre italie

Seniorenreis Italië

In Italië is het klimaat goed, kunt u heerlijk eten en drinkt u de lekkerste wijnen. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel senioren ieder jaar weer naar het prachtige Italië afreizen voor een ontspannen vakantie. Organiseert u een seniorenreis Italië, dan kunt u helemaal zelf kiezen waar u heen gaat en wat voor soort vakantie u wil organiseren. Meer hierover, leest u op deze pagina.

Tip: Bekijk eens de reizen voor senioren naar Italië bij deze aanbieders

De populairste bestemmingen in Italië

Alle regio’s van Italië zijn prachtig en zeker de moeite waard om eens te bezoeken, maar toch zijn bepaalde bestemmingen populairder dan andere regio’s. De meeste mensen die een seniorenvakantie in Italië organiseren, gaan naar Rome, de Bloemenriviera of Toscane.

Rome

Rome is de hoofdstad van Italië. Als u zich onder wil dompelen in de cultuur en historie van Italië tijdens uw vakantie, kunt u het beste naar het prachtige Rome reizen.

Bloemenriviera

De Bloemenriviera is een andere naam voor de Italiaanse regio Ligurië. De Bloemenriviera wordt ook wel de Italiaanse Riviera genoemd en loopt langs de westkust van het land.

Toscane

Toscane is een prachtige regio, die zich kenmerkt door de vele lavendelvelden, de wijngaarden en natuurlijk het heerlijke eten dat u overal in Italië kunt nuttigen.

De vele mogelijkheden bij het boeken van een seniorenreis Italië

Boekt u een vakantie in Italië, dan kiest u helemaal zelf hoe deze reis eruit moet zien. Ten eerste kunt u zelf kiezen hoe u vanuit Nederland naar Italië wil reizen. U kunt de auto nemen, maar u kunt ook met de bus naar Italië reizen. Boekt u een busreis naar Italië, dan hoeft u zelf die vele kilometers van Nederland naar Italië niet te rijden. U kunt lekker ontspannen in de bus en u bent in een mum van tijd in het land van de pasta’s en pizza’s. En reist u liever met het vliegtuig? Dan is dit ook mogelijk.

Ook kiest u zelf hoe u uw vakantie in Italië in wil vullen. U kunt de hele dag op het strand liggen in de Bloemenriviera, maar u kunt ook kiezen voor een wandelvakantie in Toscane. En houdt u van kunst, cultuur en geschiedenis? Dan kunt u een citytrip organiseren in Rome.