lanzarote strand

Seniorenreis Lanzarote

Lanzarote is een eiland dat onderdeel is van de Canarische Eilanden. Dit eilandenarchipel ligt in de Atlantische Oceaan en is onderdeel van Spanje. Bij de Canarische Eilanden horen onder andere Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura. Lanzarote is het meest noordelijke eiland van de Canarische Eilanden. Dit wil overigens niet zeggen dat het klimaat op Lanzarote niet goed is. Sterker nog, de temperaturen op het eiland zijn het gehele jaar door erg aangenaam. U kunt een seniorenreis Lanzarote boeken in de zomer, maar ook in de lente of in het najaar.

Naar Lanzarote op reis? Bekijk het aanbod bij deze reisaanbieders

Ontspannen op het strand

De meeste mensen bezoeken Lanzarote voor een vakantie vol zon, zee en strand. Op Lanzarote vindt u namelijk vele prachtige stranden. Vrijwel alle stranden zijn zandstranden en dit is wel zo prettig, want dit betekent dat u zonder pijnlijke voeten een duik kunt nemen in de zee. Zeker in de grote badplaatsen van Lanzarote, waaronder Puerto del Carmen en Playa Blanca, zijn veel voorzieningen voor toeristen. Denk hierbij aan prachtige hotels, leuke restaurants en gezellige (beach)barretjes.

Wilt u een vakantie vol zon, zee en strand organiseren op Lanzarote? Dan raden wij aan om een van de vele accommodaties aan het strand te boeken. Boekt u een hotel of appartement aan het strand, dan kunt u vanuit uw accommodatie eenvoudig en snel op een van de bedjes op het strand duiken.

Wandelen en fietsen op Lanzarote

Lanzarote is een geweldige vakantiebestemming voor een zonnige seniorenreis aan het strand, maar u kunt ook een actieve vakantie organiseren op het eiland. Het eiland is grotendeels bedekt met lava en heeft daarom weinig begroeiing, maar toch is het erg leuk om over Lanzarote te wandelen of een fietstocht te organiseren op het eiland. Vindt u het moeilijk om de hele dag op het strand te liggen tijdens uw vakantie en organiseert u daarom liever iedere dag een sportieve activiteit? Dan hoeft u zich zeker niet te vervelen in Lanzarote, want er zijn meer dan voldoende wandel- en fietsroutes uitgestippeld op het eiland.