gran canaria

Seniorenreis Gran Canaria

Gran Canaria is één van de Canarische Eilanden. Het eiland hoort bij Spanje en is een zeer geliefde vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen. Ook senioren reizen graag af naar Gran Canaria, om heerlijk tot rust te komen op dit prachtige eiland. Door de ligging van het eiland, in de buurt van de noordwestkust van Afrika, is het klimaat op het eiland erg goed. Niet alleen in de zomer is het lekker warm op Gran Canaria, maar in de winter is het ook prima vertoeven op het eiland. U kunt dan ook het gehele jaar door een ontspannen seniorenreis Gran Canaria organiseren.

Tip: Bekijk de zonvakanties bij deze reisorganisaties

Bekende badplaatsen op Gran Canaria

Gran Canaria is niet het grootste eiland van de Canarische Eilanden, maar toch vindt u vele leuke badplaatsen op het eiland. Denk hierbij aan Playa del Inglés, Meloneras, Maspalomas, Puerto Rico en Puerto de Mogán. Alle badplaatsen hebben veel voorzieningen voor toeristen. Denk hierbij aan hotels, maar ook aan restaurants en leuke bars. Ook rond het strand vindt u vele voorzieningen voor toeristen, waaronder leuke restaurantjes en gezellige beachbars.

In de grote badplaatsen van Gran Canaria vindt u eenvoudige hotels waar u erg voordelig kunt verblijven, maar ook luxe hotels, all-inclusive hotels en adults-only hotels. Ook vindt u er diverse resorts met appartementen.

Lopesan Costa Meloneras Resort in Meloneras

Wilt u in een op en top luxe hotel overnachten tijdens uw vakantie op Gran Canaria? Dan zit u goed in het Lopesan Costa Meloneras Resort. Dit hotel heeft een prachtig zwembad, dat uitkijkt over de zee. Ook heeft het resort een eigen spa.

Barbacan in Playa del Inglés

Barbacan is een appartementencomplex dat aan de rand van Playa del Inglés ligt. Op het complex vindt u appartementen, maar ook bungalows. Ook zijn er maar liefst drie zwembaden.

RIU Gran Canaria in Meloneras

RIU Gran Canaria is een luxe hotel met een groot zwembad. U kunt hier lekker de hele dag relaxen, maar er worden ook sportieve activiteiten georganiseerd in het hotel. De kamers van RIU Gran Canaria zijn erg luxe.

Een ontspannen of actieve vakantie op Gran Canaria

De meeste mensen die een seniorenreis Gran Canaria boeken, doen dit om een aantal dagen naar het strand te gaan. Stranden zijn er meer dan genoeg op het eiland, dus er is altijd wel een strand in de buurt. Toch kunt u er ook voor kiezen om een actieve vakantie op het eiland te organiseren. Op Gran Canaria kunt u bijvoorbeeld ook fijn wandelen en fietsen.

En vindt u het leuk om excursies in te plannen tijdens uw vakantie, bijvoorbeeld om een van de vele vulkanen op het vulkanische eiland van dichtbij te bekijken? Dan raden wij u aan een accommodatie te boeken in een van de grotere badplaatsen, want hier zijn veel organisaties die leuke excursies aanbieden op het eiland.