riviercruise cochem

Top 3 met riviercruises van dit moment

Riviercruises zijn rustgevend en u kunt al varend genieten van rust en schoonheid. Het zijn van die perfecte reizen die niet ver weg zijn en toch een echt vakantiegevoel geven. Het is heerlijk om over de Donau, Rijn-Moezel of Douro te varen. Maar welke is nu het mooiste? Welke reis is nu bijzonder? Hieronder behandelen we de drie mooiste riviercruises.

1. Rijn-Moezel

Zo dichtbij maar toch zo wonderschoon de Rijn en de Moezel. Omgeven door steden en druiven kunt u genieten van al het schoon dat Duitsland op haar wateren te bieden heeft. Het is zo’n reis die u nooit zult vergeten en die populair blijft.De Rijn stroomt vanuit de Bodensee via het Eifel Gebergte vanuit Duitsland Nederland in. U vindt aan de oevers prachtige kastelen en grote steden De Cultuur en geschiedenis van Duitsland komt u tegemoet. Het is een prachtige waterroute die zowel natuur als cultuur biedt. Tijdens excursies kunt u genieten van de verschillende toeristische attracties van het Rijngebied. Het is een perfecte bestemming voor een riviercruise die al jaren populair is.

2. Donau

Op een Donau cruise zal het u aan niets ontbreken. Het is een van de langste rivieren van Europa en begint in het Zwarte Woud. De lengte van deze rivier is 2.860 km en hij mondt uit in de Donaudelta. Laat u zelf voeren langs cultuur en natuur en geniet van dit gebied. U kunt zelfs door reizen tot aan de Zwarte zee. Het is er heerlijk vertoeven en u kunt genieten van een klassiek plaatje wat zo op een ansichtkaart past.

donau wenen

De Donau stroomt door geweldige steden als Wenen en Budapest. Eveneens komt u langs dit soort schitterende valleien, vol groen!

3. Douro (in Portugal)

De Douro is een rivier welke zich in het noorden van Portugal en de Spaanse regio Castilië en León bevindt. Vaak wordt deze rivier ook wel de “Gouden rivier” genoemd. Op zo’n 2200m hoogte in Sierra de la Demanda ontspringt deze rivier, wat ongeveer 50 km ten noordwesten van Soria ligt. Uiteindelijk mondt deze rivier uit in de Atlantische Oceaan, bij Porto. Ze heeft haar beroemdheid te danken aan de Portwijn en u zult dan ook zeker een bezoekje brengen aan Porto. U kunt er genieten van diverse excursies en uitstapjes naar de Port stokerijen. Het is er heerlijk vertoeven en u kunt kiezen uit een- of-meerdaagse cruises. Het zijn van die reisjes die u nooit zult vergeten.

douro vallei

De Douro Vallei in Portugal staat bekend om de wijnvelden die zijn gelegen in de bergen. In een trapsgewijze vorm worden hier de druiven voor de beroemde portwijn verbouwd.