hotelkamer

Hotels voor senioren

Zowel in als buiten Europa zijn vele hotels voor senioren te vinden. Wat een hotel voor senioren onderscheidt van standaard hotels, is het feit dat dit hotel speciaal afgestemd is op een oudere doelgroep. Een hotel voor senioren heeft bijvoorbeeld rolstoelvriendelijke en rollatorvriendelijke kamers, maar ook extra ruime liften en verhoogde toiletten.

Een hotel voor senioren? Dit hoeft natuurlijk niet altijd te betekenen dat u bijvoorbeeld slecht ter been bent. Echter heeft u bij de aanbieders wel de keuze uit bijvoorbeeld douches met handgrepen etc. Bekijk direct de mogelijkheden!

Aanbieders met goede hotels voor ouderen

Overnachten in een hotel voor senioren

Zeker als u slecht ter been bent, is het verstandig om in een hotel voor senioren te overnachten. Hotels voor senioren hebben simpelweg de faciliteiten die u nodig heeft met uw lichamelijke beperking. Denk hierbij aan verhoogde toiletten, beugels in de badkamer en aan ruime liften, waar u met uw rolstoel of rollator gemakkelijk in kunt. En heeft een seniorenhotel geen ruime lift voor uw rolstoel of rollator? Dan zorgt het personeel ervoor dat u op de begane grond kunt overnachten, zodat u niet met de krappe lift omhoog hoeft.

Daarnaast is het prettig dat er in een hotel voor senioren veel mensen van uw leeftijd zijn. U zit hier niet tussen de feestende jongeren en de huilende kinderen, maar u geniet van uw vakantie met leeftijdsgenoten. In hotels voor senioren beginnen veel nieuwe vriendschappen.

Leuke hotels voor senioren

Zowel in als buiten Europa zijn veel leuke hotels voor senioren te vinden. Hieronder zetten we enkele leuke hotels voor senioren op een rijtje.

H10 Gran Tinerfe op Tenerife, Costa Adeje

H10 Gran Tinerfe in Costa Adeje is een groot viersterrenhotel met vele luxe faciliteiten. Voor mindervaliden heeft het hotel drie ruime liften. Het maakt dus niet uit of u op de begane grond overnacht of op een hoger gelegen verdieping.

Blue Rocador op Mallorca, Cala d’Or

Blue Rocador in Cala d’Or is een comfortabel viersterrenhotel dat van alle gemakken voorzien is. Volgens reisorganisatie TUI is dit hotel geschikt voor mindervaliden en senioren.

RIU Don Miguel op Gran Canaria, Playa del Inglés

RIU Don Miguel is een driesterrenhotel waar enkel gasten van 18 jaar en ouder mogen verblijven. U komt in dit rolstoelvriendelijke hotel dan ook veel mensen van uw eigen leeftijd tegen.