mallorca

Seniorenreis Mallorca

Mallorca, uitgesproken als Majorca, is het grootste eiland van de eilandengroep Gymnesiae en de Balearen. Het eiland hoort bij Spanje en wordt veel bezocht door toeristen die van zon, zee en strand houden. Op Mallorca vindt u namelijk diverse prachtige stranden, waar u de hele dag van de zon kunt genieten.

Bekijk de aanbieders voor een vakantie naar Mallorca

Lekker relaxen aan het strand

Op Mallorca vindt u vele leuke badplaatsen. Denk hierbij aan Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland, maar ook aan Palma Nova, Santa Ponça, Cala d’Or, El Arenal, Playa de Palma en Ca’n Pastilla. Ook de plaats Alcúdia is erg populair onder senioren. Dit komt omdat deze badplaats erg rustig is. Wel zijn er meer dan voldoende voorzieningen aanwezig voor een geslaagde seniorenreis Mallorca.

HM Alma Beach in Ca’n Pastilla

HM Alma Beach is een modern en elegant viersterrenhotel, dat onlangs helemaal gerenoveerd is. Het hotel ligt op 200 meter van het strand en op een steenworp afstand van het centrum.

Es Bolero/Ses Cases d’Or in Cala d’Or

Op het complex van Es Bolero/Ses Cases d’Or vindt u mooie appartementen. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van Club Martha’s als u in een van de appartementen slaapt, maar het

complex heeft ook een eigen zwembad.

Alcuda Garden in Alcuda

Alcuda Garden ligt slechts op 100 meter afstand van het strand. Ook de haven van Alcuda vindt u in de directe omgeving van het complex. Op het grote complex van Alcuda Garden is veel te doen.

In de badplaatsen van Mallorca vindt u vele verschillende accommodaties. Denk hierbij aan all-inclusive hotels, maar ook aan eenvoudige hotels, appartementen en uiteraard ook vakantiehuizen. Ook kunt u ervoor kiezen een adults-only hotel op het eiland te boeken. In dit hotel mogen geen kinderen komen. Als u niet zo van kinderen houdt of gewoon liever vakantie viert zonder krijsende kids om u heen, is dit de perfecte accommodatie voor u.

De beste reistijd voor uw seniorenreis Mallorca

De meeste mensen trekken naar het eiland Mallorca in de zomermaanden. In de zomermaanden is het tussen de 25 en 30 graden op het eiland. Regenen doet het nauwelijks en het zonnetje laat zich veel zien, namelijk 10 of zelfs 11 uur per dag. De zomer is dan ook de ideale periode voor een zonvakantie op Mallorca.

U kunt er echter ook voor kiezen om in de wintermaanden naar het Spaanse eiland te gaan voor een seniorenvakantie Mallorca. In de winter is het rond de 15 graden op het eiland en dit maakt Mallorca een goede vakantiebestemming om te overwinteren. Het zijn voornamelijk senioren die in oktober, november, december en januari naar Mallorca reizen om aan de Nederlandse winter te ontsnappen.