fietsvakantie

Fietsvakanties voor senioren

U bent dan misschien al wel wat ouder, maar u zit zeker nog niet stil. In uw vrije tijd stapt u het liefst op de fiets, om lekker een stukje te fietsen in een groene en rustige omgeving. Houdt u zo veel van fietsen, dat u dit het liefst enkele dagen achter elkaar doet? Dan kunt u een fietsvakantie organiseren. Tijdens een fietsvakantie zit u uren per dag op de fiets, om een mooie omgeving te verkennen en diverse leuke bestemmingen aan te doen.

Tip: Bekijk de fietsvakanties bij deze reisbureaus

De fietsvakantie: een sportieve vakantie

Veel senioren hebben een goede conditie. Vindt u het ook heerlijk om sportief bezig te zijn? Dan is een fietsvakantie zeker iets voor u. Tijdens uw fietsvakantie zit u meerdere uren per dag op de fiets, enkele dagen of zelfs enkele weken achter elkaar. Natuurlijk kunt u zelf kiezen hoeveel uren u dagelijks wil fietsen en hoe lang uw fietsvakantie moet zijn, maar deze vakantie is in ieder geval op en top sportief.

Een fietsvakantie is erg veelzijdig. De ene dag fietst u door een rustig natuurgebied, de andere dag fietst u een grote stad in. In het natuurgebied zet u uw fiets even weg om een mooie wandeling te maken en in de stad kunt u uw fiets ook even parkeren, om de stad in kwestie al wandelend te verkennen. Iedere avond eet u weer in een andere eetgelegenheid en slaapt u in een ander hotel, voor een op en top veelzijdige vakantie.

Leuke bestemmingen voor uw fietsvakantie

Er zijn vele leuke bestemmingen die u aan kunt doen tijdens uw fietsvakantie. Hieronder zetten we enkele leuke bestemmingen voor fietsvakanties voor senioren op een rijtje. Wellicht zit de bestemming van uw toekomstige fietsvakantie hier ook wel tussen.

Een fietsvakantie in Nederland

Nederland is een echt fietsland. Een groot voordeel van het organiseren van een fietsvakantie in Nederland, is dat hier vele goede fietspaden aangelegd zijn. Ook hoeft u niet te ver van huis voor deze fietsvakantie.

zwarte woud

Een fietsvakantie in Duitsland

In Duitsland kunt u heerlijk fietsen. Zo kunt u een fietstocht maken door het Zwarte Woud, maar ook door diverse bekende natuurgebieden in het land. Een fietsvakantie in Duitsland is erg veelzijdig.

rijnreizen boot

Een fietsvakantie rond de Rijn

Vindt u het prettig om langs het water te fietsen? Dan kunt u een van de grote rivieren in Europa volgen tijdens uw fietsvakantie, zoals de Rijn. De Rijn is de langste rivier van Europa.