senioren zon

Ook liefhebber van warm weer? Kies voor overwinteren!

Ontsnap aan het Nederlandse winterweer op prachtige bestemmingen

Ook genoeg van de grauwe Nederlandse winters?
Heeft u schoon genoeg van het koude, druilerige Nederlandse winterweer? Zit u met een stralend zonnetje beter in uw vel? Wellicht is overwinteren dan iets voor u. Nu u langzaam afstand doet van het werkzame leven, kan overwinteren een fijne manier zijn om de leuke dingen van Nederland en het buitenland te combineren. 's Zomers kunt u gezellig met vrienden een biertje drinken op het terras, in de tuin werken of met de kleinkinderen naar het strand, terwijl u tijdens de donkere wintermaanden het land ontvlucht voor een ontspannende tijd aan de kust of in de bergen. Natuurlijk kunt u de hele winter weg blijven, maar u kunt ook kiezen voor een korte vakantie naar een zonnig oord.

strand mallorca

Overwinteren op Mallorca

Spanje is een populair land voor Nederlandse ouderen om te overwinteren. Duizenden Nederlandse vijftigplussers zoeken 's winters hun heil op het Iberisch schiereiland. De Costa del Sol is een geschikte bestemming. Benidorm is een gezellige Nederlandse enclave om de wintermaanden te overbruggen. Bent u op zoek naar Spaanse gezelligheid, zon, zee en strand? Kijk dan eens naar de mogelijkheden op Mallorca. Mallorca kent ruige kustlijnen, maar ook een prachtig binnenland met wijngaarden, heuvellandschappen en statige bergen. Palma is een leuke stad voor een middagje tapas, een bezoek aan de eeuwenoude kathedraal of om uitgebreid te winkelen. Het klimaat op Mallorca is mild, de prijzen redelijk. Je vliegt eenvoudig naar het eiland met onder andere luchtvaartmaatschappijen RyanAir en Iberia.

florence in toscane

Rust in Toscane

Naast Spanje is het Italiaanse platteland een fijne plek om 's winters te bezoeken. Wandel door verlaten bergdorpjes door boomgaarden en over smalle landweggetjes. Proef verrukkelijke pizza's en pasta's en sluit de dag af met een goed glas wijn. Wellicht kunt u op iemands huis passen, een kort verblijf boeken in een Bed&Breakfast of gebruik maken van de vele pensions in de regio. Voor wie wil genieten, koken, proeven en wandelen is Toscane de perfecte bestemming.

Goedkoop op Griekenland

Nadat Griekenland getroffen werd door een diepe economische crisis, is het prijspeil in snel tempo gedaald. Nu de economie langzaam opkrabbelt, is het mogelijkerwijs de ideale tijd om te investeren in een leuk onderkomen. Denk hierbij aan het vasteland van de Peloponnesos. Voor zon liefhebbers zijn de schilderachtige baaien van Samos of Kreta een goede optie. De eilanden bieden naast strand ook ruige gebergtes en groene bossen. In de winter zijn er weinig toeristen en kunt u hier helemaal tot rust komen.

Waarom overwinteren?

De Nederlandse winter is simpelweg niet zo spannend. Naast de kneuterige gezelligheid met kerst, tijdens de jaarwisseling en op een schaarse dag sneeuw, is het buiten grauw en donker. Vul uw gouden jaren anders in door deze maanden door te brengen op prachtige locaties met aangename temperaturen, comfort en lekker eten.