costa blanca

Seniorenreis Costa Blanca

In Spanje vindt u diverse kustgebieden. Denk hierbij aan de Costa Brava, een kuststrook van 200 kilometer lang, maar ook aan de Costa Blanca. De Costa Blanca ligt in het zuidoosten van het land. De kuststrook is maar liefst 244 kilometer lang en bestaat uit 74 prachtige zandstranden. Vertaalt u ‘Costa Blanca’ naar het Nederlands, dan krijgt u de naam ‘witte kust’. U vindt dan ook de mooiste, witte stranden in dit kustgebied.

Bestemmingen aan de Costa Blanca

Ontdek het reisaanbod van deze aanbieders met reizen naar de Costa Blanca

Bekende badplaatsen in de Costa Blanca

In de Costa Blanca vindt u vele bekende badplaatsen. Denk hierbij aan Benidorm, Calpe, Alicante, Denia en Torrevieja. Veel mensen die voor een seniorenvakantie in de Costa Blanca kiezen, kiezen ervoor een hotel of appartement te boeken in een van deze steden. Zeker Benidorm is erg populair onder senioren. Dit komt omdat de badplaats prachtige stranden heeft, maar wel vrij rustig is. Ook is Benidorm niet zo groot en dit betekent dat alle voorzieningen, zoals hotels, restaurants en winkels, lekker dicht bij elkaar zitten.

U kunt er ook voor kiezen om naar een minder bekende badplaats in de Costa Blanca te gaan. Hier is het over het algemeen wat rustiger in de meer toeristische steden. Heeft u rust nodig om te kunnen ontspannen? Dan raden wij u aan om een accommodatie in een rustige badplaats te boeken. Deze zijn er meer dan voldoende.

Een actieve vakantie in de Costa Blanca

Veel mensen die een seniorenreis Costa Blanca boeken, doen dit om hier de mooiste stranden te bezoeken. Ook u kunt helemaal tot rust komen aan het strand, maar u kunt er ook voor kiezen een actieve vakantie in de kuststreek te organiseren. Zo kunt u de Costa Blanca wandelend verkennen, maar ook op de fiets. Er zijn vele wandel- en fietsroutes uitgestippeld langs de kust, dus u zal zich zeker niet vervelen tijdens uw actieve seniorenreis Costa Blanca.