calpe seniorenreis kustlijn

Seniorenreis Calpe

Calpe, in het Valenciaans ook wel Calp genoemd, is een gemeente die u in de Spaanse provincie Alicante vindt. Deze provincie ligt in de regio Valencia: een populaire vakantiebestemming bij Nederlandse toeristen. De stad Calpe ligt aan de Costa Blanca en heeft diverse prachtige stranden. Veel mensen die een seniorenreis Calpe boeken, doen dit om lekker tot rust te komen aan het strand.

Naar Calpe op zonvakantie? Bekijk dan eens deze reisaanbieders

Een karakteristieke stad

In Calpe vindt u mooie stranden, maar de stad is veel meer dan een eenvoudige badplaats. In Calpe vindt u namelijk ook de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach. Deze steekt uit in de zee en is van kilometers afstand te zien. Daarnaast is het stadscentrum van Calpe erg bijzonder. Het oude centrum van de stad is namelijk nog steeds intact en laat nog duidelijke sporen van de overheersing van de Moren zien. Houdt u van historie en cultuur, dan is Calpe ook zeker een leuke vakantiebestemming.

Calpe heeft een lange wandelboulevard. Aan deze boulevard vindt u resorts, hotels en appartementencomplexen voor toeristen, maar ook restaurants, bars en cafés. U hoeft zich absoluut niet te vervelen tijdens uw seniorenreis Calpe. In de stad is namelijk veel te doen, te zien en te beleven. Alleen al op de boulevard van de stad kunt u zich met gemak uren vermaken.

Esmeralda

Esmeralda is een appartementencomplex met een groot aantal nette appartementen. Het complex heeft een gunstige ligging, aan de boulevard en het prachtige strand.

Sol y Mar

Sol y Mar wordt ook wel het beste hotel van Calpe genoemd. U kunt hier niet alleen in een hotelkamer slapen, maar ook in een appartement. Het complex is van alle gemakken voorzien.

Suitopia Sol y Mar Suites Hotel

Voor een op en top luxe vakantie in Calpe overnacht u in Suitopia Sol y Mar Suites Hotel. Dit gloednieuwe hotel heeft vele luxe faciliteiten, waaronder een groot zwembad en een skybar.

Een ontspannen of actieve seniorenreis Calpe

U kiest zelf wat voor soort vakantie u wil organiseren in het mooie Calpe. Zo kunt u een ontspannen vakantie organiseren waarbij u lekker iedere dag op het strand ligt, maar kunt u ook een actieve vakantie plannen. Tijdens uw actieve vakantie kunt u het oude centrum van de stad verkennen, maar ook wandel- en fietstochten plannen in Calpe en de groene omgeving van de stad.

Tip: wilt u een actieve vakantie in Calpe organiseren? Ga dan in het voorjaar of in het najaar naar de badplaats. In deze periode zijn de temperaturen niet alleen wat aangenamer voor uw actieve vakantie, maar is het bovendien rustiger in Calpe. Wilt u lekker genieten van de natuur, dan is dit wel zo prettig.