riviercruise cochem

Riviercruises voor senioren

Er zijn vele soorten cruises. De meeste cruiseboten varen over de zee, maar er zijn ook cruiseboten die over de diverse rivieren in Europa varen. Trekt het u niet zo aan om op de open zee te varen met een grote cruiseboot, maar verkent u liever een bekende rivier in Europa tijdens uw welverdiende vakantie? Dan kunt u een riviercruise voor senioren organiseren.

Boek een riviercruise bij deze aanbieders

Relaxen op de boot

Boekt u een riviercruise, dan krijgt u een kamer op een luxe cruiseboot. Deze boot vaart niet over de Middellandse Zee, de Noordzee of de Atlantische Oceaan, maar voert u over een of meerdere bekende rivieren in Europa. Het grootste verschil tussen een riviercruise en een standaard cruise op zee, is dat u bij een riviercruise minder op open water vaart. Een rivier is doorgaans vrij smal en dit betekent dat u de omgeving van de rivier beter kunt verkennen tijdens het varen.

Tijdens uw riviercruise meert u regelmatig aan. Soms in een grote stad, soms in een kleiner dorp of in een natuurgebied. Nu krijgt u de mogelijkheid om van boord te gaan en de omgeving eens goed te verkennen. Bijvoorbeeld door een stadswandeling te maken of door een groot natuurgebied te fietsen.

Een groot aanbod riviercruises

Er worden vele verschillende riviercruises voor senioren aangeboden, onder andere door Kras en OAD. Als u een riviercruise boekt, kunt u zelf kiezen hoe lang u op vakantie wil gaan. U kunt enkele dagen gaan varen, maar ook een week of zelfs enkele weken. Ook kiest u zelf welke rivier of rivieren u al varend wil verkennen. Hieronder beschrijven we enkele riviercruises die op dit moment worden aangeboden.

Een riviercruise over de Rijn

De Rijn is de langste rivier van Europa. De rivier loopt niet alleen door Nederland, maar ook door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein en Frankrijk. Tijdens een riviercruise verkent u een deel van deze lange rivier.

Een riviercruise over de Moezel

De Moezel is een rivier die door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland loopt. De rivier is ruim 500 kilometer lang. Tijdens uw riviercruise volgt u een deel van deze indrukwekkende rivier, waarbij u door diverse landen vaart.

Een riviercruise over de Donau

De Donau is de op een na langste rivier van Europa. De rivier loopt onder andere door Duitsland, Bulgarije, Slowakije, Hongarije, Oekraïne en Roemenië. Tijdens een riviercruise volgt u een deel van de rivier.