moezel gebied

Seniorenreis Moezel

De Moezel is een rivier die door Duitsland, Luxemburg en Frankrijk loopt. Als u een seniorenvakantie wil organiseren in buurland Duitsland, kunt u ervoor kiezen richting de Moezel in Duitsland te trekken. Hier kunt u uw vakantie doorbrengen op een vaste plek, maar u kunt ook met de rivier meereizen. Dit wil zeggen dat u met de auto of bus langs de Moezel afrijdt, zodat u zo veel mogelijk van de rivier en de gebieden rond de rivier kunt zien.

Naar de Moezel? Bekijk ééns de reizen van deze aanbieders

Met de bus langs de Moezel

U kunt uw eigen auto meenemen naar Duitsland om langs de Moezel te rijden, maar u kunt er ook voor kiezen een busreis te boeken. Boekt u een busreis, dan hoeft u zelf niet te rijden. De buschauffeur brengt u en uw medepassagiers van stadje naar stadje en van dorpje naar dorpje. Onderweg stopt u om te eten, maar ook om te wandelen, te fietsen of gewoon van de mooie omgeving van de Moezel te genieten.

Er zijn diverse touroperators die busreizen langs de Duitse Moezel aanbieden. Doorgaans organiseren zij meerdere busreizen per jaar, zodat u zelf kunt kiezen wanneer u uw seniorenreis Moezel wil boeken. Enkele reisorganisaties met busreizen langs de Moezel zijn Peter Langhout Reizen, OAD en TUI.

Ideaal voor de wijnliefhebber

In het Duitse Moezelgebied worden lekkere wijnen gemaakt. U vindt hier vele leuke wijndorpjes en wijnsteden, waar u heerlijke wijnen kunt proeven. En omdat er meer dan voldoende luxe én eenvoudige hotels te vinden zijn in de wijnregio, kunt u gemakkelijk een accommodatie boeken voor na uw wijnproeverij. We zetten enkele hotels voor u op een rijtje.

Landhotel Hoereth im Wald

Landhotel Hoereth im Wald is een luxe viersterrenhotel in Kobern-Gondorf. Het hotel heeft standaard kamers, maar ook luxe suites waar u na uw wijnproeverij heerlijk kunt overnachten.

Moselromantik Hotel Kessler-Meyer in Cochem

Moselromantik Hotel Kessler-Meyer is gevestigd in het gezellige plaatsje Cochem. Het is een viersterrenhotel dat van alle gemakken voorzien is en bovendien zeer vriendelijk personeel heeft.

Kurhotel Fuerstenhof in Bad Bertrich

Kurhotel Fuerstenhof is een mooi hotel met een zeer klassieke inrichting. Het hotel is erg groot en heeft vele faciliteiten, waaronder een heerlijk zonneterras waar u van een lekker wijntje kunt genieten.