porec istrie

Seniorenreis Istrië

Istrië is de naam van het grootste schiereiland van Kroatië. De meeste mensen die naar Istrië reizen, doen dit voor de 445 kilometer lange kustlijn op het schiereiland. Deze kustlijn wordt gesierd door prachtige stranden, waaronder Bijeca in Medulin. Ook vindt u diverse leuke steden op het schiereiland, waaronder de hoofdstad Pazin en de stad Pula. Een seniorenreis Istrië is niet duur, maar wel erg veelzijdig. Het is een vakantie die u niet snel zal vergeten.

Bekijk de aanbieders met reizen naar Istrië

Natuur bewonderen en cultuur proeven in Istrië

Als u naar Istrië gaat, hoeft u niet alleen maar aan het strand te liggen. U kunt uw dagen op deze manier vullen als u dit wilt, maar er zijn ook veel andere dingen te doen op het schiereiland. Zo vindt u op het eiland ook vele natuurparken, waaronder het Brijuni Nationaal Park. Dit park kunt u al wandelend verkennen. Ook vindt u op het schiereiland vele culturele bezienswaardigheden. Een voorbeeld hiervan is het Romeinse amfitheater van Istrië.Voor een ontspannen vakantie op het strand zit u goed in Istrië, maar voor een vakantie vol natuur en cultuur bent u ook zeker aan het juiste adres op dit eiland.

Met de auto of met de bus naar Istrië

Een groot voordeel van een seniorenreis Istrië, is dat deze vakantiebestemming niet ver weg ligt. Dit betekent dat u er gewoon met de auto naartoe kunt rijden. En vindt u het geen prettig idee om zelf naar Kroatië te moeten rijden? Dan kunt u ook een busreis naar Istrië boeken. Deze busreizen staan voornamelijk in het teken van de prachtige natuur op het eiland en focussen zich verder op het kennis maken met de traditionele cultuur van de Istriërs. Er is tijd om te ontspannen op het strand, maar de meeste busreizen hebben het uitgangspunt om u zo veel mogelijk van het prachtige schiereiland te laten zien.