split

Seniorenreis Dalmatië

Dalmatië is een regio in Kroatië, die het langste deel van de pittoreske kust van het land beslaat. Ook de vele eilanden die u in de buurt van de Kroatische kust vindt, horen bij de regio Dalmatië. Dit betekent dat er ook twee nationale parken bij de streek horen, namelijk de Kornati eilanden en het groene eiland Mijet. Beide nationale parken zijn absoluut een must om te bezoeken en dit kunt u doen tijdens een seniorenreis Dalmatië.

Een veelzijdige vakantie

Omdat Dalmatië aan de kust ligt, denken veel mensen dat een seniorenreis Dalmatië helemaal in het teken staat van zon, zee en strand. Dit kan zo zijn, maar dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Kiest u voor een vakantie naar Dalmatië, dan kunt u een hele veelzijdige vakantie organiseren. Deze streek heeft namelijk veel te bieden.

Aan de kust van Dalmatië vindt u mooie steden als Dubrovnik en Trogir, maar ook eeuwenoude dorpen waar u heerlijk rond kunt wandelen om kennis te maken met het Kroatië van vele jaren geleden. Ook komt u er vele mooie natuurverschijnselen tegen, waaronder grillige rotsformaties aan de kust, groene heuvels en het Neretva-dal. U kunt er ook voor kiezen om het ‘lavendeleiland’ te bezoeken: het prachtige eiland Hvar.

Enthousiast over Dalmatië? Bekijk eens het reisaanbod van deze aanbieders

Een busreis naar Dalmatië

De meeste mensen die naar Dalmatië reizen, doen dit met de auto of met de bus. U kunt ervoor kiezen zelfstandig met de auto naar Kroatië te reizen, maar eigenlijk is het veel fijner om gewoon in een bus te stappen en pas uit te stappen als u in Dalmatië bent. Als u het prettiger vindt om een ander te laten rijden (terwijl u zelf ontspant in de bus), kunt u een busreis naar Dalmatië boeken.

Er zijn diverse reisorganisaties die busreizen naar Dalmatië aanbieden. Eén van de bekendste reisorganisaties met een busreis naar Dalmatië is Peter Langhout Reizen. Deze touroperator biedt een 12-daagse busreis aan langs de mooie kuststreek van Kroatië, waarbij u vele verschillende natuurparken & bezienswaardigheden ziet en beleeft. Zo komt u door grote steden en schattige dorpjes, maar bewondert u ook diverse mooie natuurgebieden en nationale parken.