lille

Seniorenreis Lille

Lille is een stad in het noorden van Frankrijk, in de buurt van de grens met België. De stad wordt ook wel Rijsel genoemd en ligt aan de rivier de Deule. Het is de hoofdstad van Frans-Vlaanderen en bovendien van het Noorderdepartement van Frankrijk. Omdat de stad in de buurt van de Belgische grens ligt, kunt u hier vanuit uw woonplaats in Nederland snel naartoe reizen. Daarom is Lille een zeer populaire bestemming voor seniorenreizen.

Tip: Bekijk de aanbieders voor een reis naar Lille

Bekende bezienswaardigheden in Lille

Er zijn vele bekende bezienswaardigheden te vinden in Lille. Boekt u een seniorenreis Lille, dan kunt u al deze bezienswaardigheden bewonderen. Zo maakt u echt goed kennis met deze bijzondere stad. Eén van de bekende bezienswaardigheden in Lille, is de Place du Général-de-Gaulle, ook wel Grande Place genoemd. Dit is het centrale plein in de stad, dat de diverse wijken van Lille met elkaar verbindt.

Een andere toeristische trekpleister in Lille is Palais des Beaux-Arts, in het Nederlands ook wel het Museum voor Schone Kunsten genoemd. Hier vindt u een zeer grote collectie met prachtige kunstwerken. Het is niet voor niets dat het museum ook wel het Louvre van Lille wordt genoemd.

Tot slot kunt u in Lille ook de Citadel van Rijsel bewonderen. Dit is een van de weinige citadellen die nog altijd gebruikt worden door het Franse leger. U kunt de citadel niet bezoeken, maar u kunt deze wel van een afstand bekijken. Ook kunt u een mooie wandeling maken door het park dat om de citadel ligt.

Overnachten in Lille

Er zijn vele comfortabele hotels te vinden in Lille. Enkele hotels liggen middenin het centrum, andere hotels liggen in de wijken om het centrum heen. We zetten enkele leuke hotels in de stad voor u op een rijtje.

Novotel Suites Lille Europe

Dit hotel ligt middenin het centrum van Lille, op slechts 600 meter afstand van treinstation Lille-Flandres. Het viersterrenhotel heeft luxe suites, die van alle gemakken voorzien zijn.

Hôtel Calm Lille

Hôtel Calm Lille is een eenvoudig hotel met een zeer gunstige ligging. De vele bezienswaardigheden in Lille liggen op loopafstand van dit tweesterrenhotel.

Hotel Lille Europe

Hotel Lille Europe is een driesterrenhotel dat in het zakelijke centrum van Lille ligt. De diverse bezienswaardigheden in Lille vindt u in de directe omgeving van het rustige en comfortabele hotel.